Βενιαμίν - Σύλλογος Προστασίας Παιδιών

Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι ένας φιλανθρωπικός φορέας, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με έδρα την Κατερίνη και έτος ίδρυσης το 1994. Ιδρύθηκε από άτομα που ανατράφηκαν στο Ορφανοτροφείο Κατερίνης τη δεκαετία του 1950 -1960, με το σύνθημα:

«Ίσως να μην μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο,
όμως αλλάζουμε τον κόσμο κάθε παιδιού που υποστηρίζουμε»

Η απόφαση των ιδρυτών στηρίχτηκε στο σκεπτικό:
«Είμαστε ευγνώμονες στο Θεό και σ’ αυτούς που μας συμπαραστάθηκαν τα δύσκολα εκείνα χρόνια και σήμερα που εμείς έχουμε τη δυνατότητα, κάνουμε το ίδιο, αφιλοκερδώς, για παιδιά που έχουν ανάγκη».

O οραματιστής αυτής της προσπάθειας μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο Κατερίνης χωρίς γονείς, ξενιτεύτηκε στα 18 του και σε ηλικία 48 ετών εγκατέλειψε την προσοδοφόρα εργασία του στον Καναδά για να επιστρέψει στην πατρίδα μας και να ιδρύσει τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ, ώστε να μην βιώσουν άλλα ορφανά παιδιά αυτά που ο ίδιος πέρασε. Από την ημέρα ίδρυσης και επί 26 χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, προσφέροντας τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς και έως σήμερα συνεχίζει από την θέση του Γραμματέα εξασφαλίζοντας έτσι την συνέχεια του δύσκολου έργου του συλλόγου.

Αξίζει να υπογραμμιστεί, ότι ένα μέλος του προσωπικού του ΒΕΝΙΑΜΙΝ ήταν το 1994 υποστηριζόμενο παιδί του Συλλόγου και σήμερα είναι υπεύθυνη των μονογονεϊκών οικογενειών, χωρίς να ξεχνάει ποτέ, αυτά που πέρασε και η ίδια πριν πολλά χρόνια.

Επίσης ένα από τα υποστηριζόμενα παιδιά είναι σήμερα μέλος του πενταμελούς Δ.Σ. και προσφέρει εθελοντικά στο σημαντικό έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, ενώ δύο ακόμα υποστηριζόμενα παιδιά είναι σήμερα αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ.

Από το 1994 ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ έχει υποστηρίξει ουσιαστικά πάνω από 1500 παιδιά σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζει έως σήμερα σε διάφορες περιοχές όπως Πιερία, Αττική, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Σέρρες, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Κόρινθο, Κομοτηνή και Άμφισσα.

Σκοπός του ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι να υποστηρίζει κάθε παιδί που διαβιεί υπό δύσκολες συνθήκες, είτε  γιατί είναι ορφανό, είτε γιατί είναι απροστάτευτο, είτε είναι παιδί  που βρίσκεται σε ανάγκη, φροντίζοντας  όχι μόνο για τις βασικές  του  ανάγκες, αλλά  προσφέροντας  συγχρόνως και συναισθηματική στήριξη, ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και κάθε ευκαιρία να πετύχει στη ζωή του.

ΣΗΜΕΡΑ ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει πάνω από 300 παιδιά  και μητέρες τους, στο οικογενειακό τους περιβάλλον, παρέχοντάς τους Οικονομική, Ηθική και Ψυχολογική υποστήριξη μέσω των προγραμμάτων:

 • Μηνιαία Κάλυψη Βασικών Αναγκών Διατροφής των Παιδιών στο Οικογενειακό τους Περιβάλλον
 • Τράπεζα Τροφίμων (μηνιαία διανομή τροφίμων, ειδών, παιχνιδιών, ρούχων)
 • Κατασκηνωτικό
 • Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι
 • Χριστουγεννιάτικων & Πασχαλινών δώρων, Σχολικών Ειδών

Όλα τα παραπάνω πραγματοποιούνται με τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου,  χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση

Η ιστορία μας

Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός φορέας (Ν.Π.Ι.Δ) με έδρα την Κατερίνη και έτος ίδρυσης το 1994 κατόπιν σχετικής απόφασης του Πρωτοδικείου Κατερίνης. Τα ιδρυτικά μέλη του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, που έζησαν στο Ορφανοτροφείο, διακήρυξαν ομόφωνα, την ημέρα της ίδρυσης του…
Συνέχεια

Οι αρχές μας

 • ΠΙΣΤΗ
 • ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
 • ΥΠΗΡΕΣΙΑ
 • ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
 • ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
  Περισσότερα

Ο σκοπός μας

Σκοπός του ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι να υποστηρίζει  μέχρι την ενηλικίωσή του στο οικογενειακό του περιβάλλον, κάθε παιδί που διαβιεί υπό δύσκολες συνθήκες, είτε γιατί είναι ορφανό, είτε γιατί είναι απροστάτευτο, είτε είναι παιδί  που βρίσκεται σε ανάγκη, φροντίζοντας  όχι μόνο για τις βασικές του  ανάγκες, αλλά  προσφέροντας  συγχρόνως και συναισθηματική στήριξη, ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και κάθε ευκαιρία να πετύχει στη ζωή του.
Περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο – Οργανόγραμμα

Όλες οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται από το  άμισθο και εκλεγμένο από τη γενική συνέλευση των μελών, ΔΣ του ΒΕΝΙΑΜΙΝ που  εδρεύει στην πόλη της Κατερίνης και δεν υπάρχει κανένα άλλο όργανο ή  φορέας πάνω από το ΔΣ ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Κανένα μέλος του Δ.Σ του  ΒΕΝΙΑΜΙΝ δεν πληρώνεται,  ενώ ο Πρόεδρος είναι υπεύθυνος διοικητικά στο ΔΣ και τη Γενική Συνέλευση και νομικά στο κράτος.
Περισσότερα

Από το 1994 δίπλα στα παιδιά

Ανεξάρτητος φιλανθρωπικός φορέας, που βοηθά παιδιά σε "κίνδυνο".

Για μερικούς, είναι ιδιαίτερη ευλογία να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την τακτική μηνιαία υποστήριξη (75€) ενός παιδιού. Άλλοι μπορούν να διαθέσουν μικρότερα ποσά, από 25€ το μήνα, που κατατίθενται απ’ ευθείας σε λογαριασμό του ΒΕΝΙΑΜΙΝ σε τακτά χρονικά διαστήματα ή όποτε υπάρχει η δυνατότητα από το δωρητή μας.

Να διευκρινίσουμε ότι υπάρχει και η δυνατότητα ομαδικής οικονομικής αναδοχής (από μια παρέα υποστηρικτών). Π.χ Συνάδελφοι από ένα γραφείο, μέλη μιας ομάδας ή ενός πολιτιστικού συλλόγου μπορούν να μοιραστούν το  μηνιαίο κόστος οικονομικής αναδοχής και να υποστηρίξουν ένα από τα παιδιά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

Επίσης σε μελλοντικές σου αγορές μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Cashback app μέσα από το παρακάτω link και να έχεις έξτρα έκπτωση.

Οδηγίες ηλεκτρονικής εγγραφής Cashback App

1. Κάνε κλικ στο
και συμπλήρωσε την online φόρμα*
2. Μόλις λάβεις το e-mail επιβεβαίωσης,  κάνε κλικ στον σύνδεσμο ενεργοποίησης.
3. Κατέβασε το cashback App και κάνε login με το email σου ως όνομα χρήστη και τον κωδικό που έβαλες κατά την επιβεβαίωση της εγγραφής σου και είσαι έτοιμος.
4.Οδηγίες λειτουργίας του Cashback app μπορείς να παρακολουθήσεις στο βίντεο που ακολουθεί ώστε να μην πηγαίνει ούτε ευρώ χαμένο….
Δες το βίντεο.

https://vimeo.com/367351250/b693813b9e?fbclid=IwAR36qw0JcJSjT6bug2qHG1Z1R3jIdx19XpfQJTAkzLzFDe8-piYTLzebj4s