Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι ένας φιλανθρωπικός φορέας, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με έδρα την Κατερίνη και έτος ίδρυσης το 1994. Ιδρύθηκε από άτομα που ανατράφηκαν στο Ορφανοτροφείο Κατερίνης τη δεκαετία του 1950 -1960, με το σύνθημα:

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε  ΟΛΟ τον κόσμο,
αλλά  αλλάζουμε τον κόσμο κάθε παιδιού που υποστηρίζουμε»

Η απόφαση των ιδρυτών στηρίχτηκε στο σκεπτικό:
«Είμαστε ευγνώμονες στο Θεό και σ’ αυτούς που μας συμπαραστάθηκαν τα δύσκολα εκείνα χρόνια και σήμερα που εμείς έχουμε τη δυνατότητα, κάνουμε το ίδιο, αφιλοκερδώς, για παιδιά που έχουν ανάγκη».

O οραματιστής αυτής της προσπάθειας μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο Κατερίνης χωρίς γονείς, ξενιτεύτηκε στα 18 του και σε ηλικία 48 ετών εγκατέλειψε την προσοδοφόρα εργασία του στον Καναδά για να επιστρέψει στην πατρίδα μας και να ιδρύσει τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ, ώστε να μην βιώσουν άλλα ορφανά παιδιά αυτά που ο ίδιος πέρασε. Από την ημέρα ίδρυσης και επί 26 χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, προσφέροντας τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς και έως σήμερα συνεχίζει από την θέση του Γραμματέα εξασφαλίζοντας έτσι την συνέχεια του δύσκολου έργου του συλλόγου.

Αξίζει να υπογραμμιστεί, ότι ένα μέλος του προσωπικού του ΒΕΝΙΑΜΙΝ ήταν το 1994 υποστηριζόμενο παιδί του Συλλόγου και σήμερα είναι υπεύθυνη των μονογονεϊκών οικογενειών, χωρίς να ξεχνάει ποτέ, αυτά που πέρασε και η ίδια πριν πολλά χρόνια.

Επίσης ένα από τα υποστηριζόμενα παιδιά είναι σήμερα μέλος του πενταμελούς Δ.Σ. και προσφέρει εθελοντικά στο σημαντικό έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, ενώ δύο ακόμα υποστηριζόμενα παιδιά είναι σήμερα αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ.

Από το 1994 ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ έχει υποστηρίξει ουσιαστικά πάνω από 1500 παιδιά σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζει έως σήμερα σε διάφορες περιοχές όπως Πιερία, Αττική, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Σέρρες, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Κόρινθο, Κομοτηνή και Άμφισσα.

Σκοπός του ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι να υποστηρίζει κάθε παιδί που διαβιεί υπό δύσκολες συνθήκες, είτε  γιατί είναι ορφανό, είτε γιατί είναι απροστάτευτο, είτε είναι παιδί  που βρίσκεται σε ανάγκη, φροντίζοντας  όχι μόνο για τις βασικές  του  ανάγκες, αλλά  προσφέροντας  συγχρόνως και συναισθηματική στήριξη, ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και κάθε ευκαιρία να πετύχει στη ζωή του.

ΣΗΜΕΡΑ ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ υποστηρίζει πάνω από 300 παιδιά  και μητέρες τους, στο οικογενειακό τους περιβάλλον, παρέχοντάς τους Οικονομική, Ηθική και Ψυχολογική υποστήριξη μέσω των προγραμμάτων:

  • Μηνιαία οικονομική υποστήριξη
  • Ηθική και ψυχολογική υποστήριξη
  • Διογράνωση μερίδων, εκδρομών
  • Ομάδα Μονογονεϊκών Οικογενειών 
  • Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 
  • Χριστουγεννιάτικων & Πασχαλινών δώρων
  • Εθελοντικό δημιουργικό εργαστήρι 

Όλα τα παραπάνω πραγματοποιούνται με τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου,  χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση

Επίσης σε μελλοντικές σου αγορές μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Cashback app μέσα από το παρακάτω link και να έχεις έξτρα έκπτωση.

Οδηγίες ηλεκτρονικής εγγραφής Cashback App

1. Κάνε κλικ στο

και συμπλήρωσε την online φόρμα*

2. Μόλις λάβεις το e-mail επιβεβαίωσης,  κάνε κλικ στον σύνδεσμο ενεργοποίησης.

3. Κατέβασε το cashback App και κάνε login με το email σου ως όνομα χρήστη και τον κωδικό που έβαλες κατά την επιβεβαίωση της εγγραφής σου και είσαι έτοιμος.

4.Οδηγίες λειτουργίας του Cashback app μπορείς να παρακολουθήσεις στο βίντεο που ακολουθεί ώστε να μην πηγαίνει ούτε ευρώ χαμένο….

Δες το βίντεο.

https://vimeo.com/367351250/b693813b9e?fbclid=IwAR36qw0JcJSjT6bug2qHG1Z1R3jIdx19XpfQJTAkzLzFDe8-piYTLzebj4s