Τα παιδιά μπορεί να προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα.
Υπολογίζεται ότι, στον κόσμο, κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο. Ωστόσο, σήμερα μόνο το 20% των παιδιών ανά τον κόσμο μπορούν να επωφεληθούν από την προηγμένη ιατρική φροντίδα λόγω των ιατρικών εξόδων.
Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.


Η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά υπάρχει έτσι ώστε οι γονείς αυτών των παιδιών να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για να πάρουν σωστές αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία του παιδιού τους.
Η θεραπεία και η φροντίδα ενός παιδιού με καρκίνο πρέπει να περιλαμβάνει εκτός από χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες, φάρμακα και άλλα, ψυχοκοινωνική στήριξη για το παιδί και όλη την οικογένεια.
Δυστυχώς ο καρκίνος υπάρχει…Δυστυχώς προσβάλει και τα παιδιά…Γι’ αυτό πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως…τα παιδιά με καρκίνο ανεξάρτητα από την οικονομική ή κοινωνική τους τάξη, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, αξίζουν να έχουν πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία και ιατρική περίθαλψη.


Οι κυριότερες μορφές παιδικού καρκίνου είναι:
– λευχαιμίες (οξεία λεμφοβλαστική, οξεία μυελοβλαστική)
– οι όγκοι του κεντρικού νευρικού συστήματος (κυρίως εγκεφαλικοί όγκοι όπως: αστροκύτωμα, γλοίωμα, μυελοβλάστωμα, επενδύμωματα
– τα λεμφώματα (κακοήθεις όγκοι λεμφαδένων ή άλλων οργάνων)
– οι όγκοι του αμφιβληστροειδούς (ρετινοβλάστωμα)
– τα σαρκώματα μαλακών μορίων (ραβδομυοσάρκωμα) και των οστών (οστεοσάρκωμα, σάρκωμα Ewing)
– οι όγκοι νεφρών (νεφροβλάστωμα) και επινεφριδίων (νευροβλάστωμα)
– οι όγκοι ήπατος (ηπατοβλάστωμα), κ.α.
Οι κακοήθεις όγκοι ενήλικου τύπου όπως ο καρκίνος του μαστού, του πνεύμονα, του προστάτη, κλπ είναι πάρα πολύ σπάνιο να παρατηρηθούν στην παιδική ηλικία.

Ας σταθούμε όλοι μας δίπλα σε αυτά τα παιδιά, δίπλα σε αυτούς τους μικρούς αλλά συνάμα τόσο μεγάλους μαχητές της ζωής. Αλλά μην ξεχνάμε ποτέ τους γονείς, τους κηδεμόνες, τα αδέρφια αυτών των μαχητών οι οποίοι πολεμούν πλάι στα παιδιά αυτά , το αόρατο κακό…τον παιδικό καρκίνο.


Πρόληψη – Διάγνωση – Θεραπεία

Γνώση – Δύναμη – Ελπίδα

(0)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, έχοντας μπει όλοι μας στον σύγχρονο τρόπο ζωής όπως τον ονομάζουμε, αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη χρήση του διαδικτύου πραγματοποιείται καθημερινά είτε από ενήλικους είτε από ανήλικους χρήστες. Σαφώς και είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για όλους και μας διευκολύνει στην καθημερινότητα ειδικά τον τελευταίο χρόνο που είναι το κύριο μέσον ώστε να βρεθούμε κοντά σε αγαπημένα μας πρόσωπα τα οποία λόγο της πανδημίας δεν μπορούμε να δούμε δια ζώσης, να εργαστούμε ακόμα και να μορφωθούμε με τον τρόπο της τηλεκπαίδευσης. Προσπαθήστε όμως να μειώσετε πρώτα εσείς οι ίδιοι το χρόνο που περνάτε διαδικτυακά και έπειτα αφιερώστε το χρόνο σας στα παιδιά σας βοηθώντας τα έτσι να παραμείνουν μακριά από οθόνες, λάθος επιρροές και εξαρτήσεις. Γνωρίζουμε όλοι μας πόσο εύκολο είναι ένα παιδί, ένας έφηβος να πέσει θύμα παραβίασης των προσωπικών του δεδομένων, σε ένα περιβάλλον που όλοι μπορούν να δράσουν σε καθεστώς απόλυτης ανωνυμίας και να προσεγγίσουν κάθε ανήλικο θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του. Σημαντικό επίσης είναι να θυμόμαστε πως η αυξημένη χρήση των social media προκαλεί κατάθλιψη και αυξάνει το αίσθημα της μοναξιάς. Για όλα τα παραπάνω καταλαβαίνετε πως είναι επιτακτική ανάγκη να βρισκόμαστε δίπλα στους ανήλικους χρήστες του διαδικτύου συμβουλεύοντας τους για τους κινδύνους που κρύβει αυτό.

Δεν Απαγορεύω…Συμβουλεύω, Κατανοώ, Αγαπώ, Νοιάζομαι!

(0)

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία έλαβαν οι διδάσκοντες, οι μαθητές (νήπια – προνήπια) και οι γονείς τους στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία Εκάλης  στα οποία  φοιτούν 124 νήπια και προνήπια σε  7 τμήματα, 4 τμήματα νηπίων και 3 τμήματα προνηπίων.

Κάθε χρόνο τα  Νηπιαγωγεία αυτά ενισχύουν φορείς που έχουν στόχο την προστασία και βοήθεια παιδιών που έχουν οικονομική, ιατρική ή συναισθηματική-ψυχολογική ανάγκη.  Τώρα που βρέθηκαν  ξανά στις σχολικές τάξεις, τα προνήπια και νήπια των Νηπιαγωγείων, με την καθοδήγηση των νηπιαγωγών τους, κατασκεύασαν και φιλοτέχνησαν ημερολόγια (κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του). Οι γονείς στη συνέχεια  «αγόρασαν» το ημερολόγιο του παιδιού τους, προσφέροντας χρηματικό ποσό κατά την κρίση τους.

Οι  γονείς των παιδιών ενημερώθηκαν ότι η φετινή Πράξη Αγάπης είναι αφιερωμένη στο Σύλλογο Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

Η πράξη αυτή από τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία Εκάλης είναι πολύ σημαντική καθώς εκτός από την σημαντική υλική βοήθεια που προσφέρουν στον ΒΕΝΙΑΜΙΝ και στα παιδιά, δίνει και ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα, ένα μήνυμα αγάπης και ενδιαφέροντος από παιδιά σε παιδιά που έχουν οικονομικές και όχι μόνο ανάγκες.

Από την μεγάλη οικογένεια του ΒΕΝΙΑΜΙΝ το Δ.Σ, το Προσωπικό αλλά και τα ωφελούμενα παιδιά και τις μητέρες τους, ευχαριστούμε  θερμά τα Αρσάκεια Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία Εκάλης (διδάσκοντες, προσωπικό, Διοίκηση, γονείς και παιδιά) για την πολύτιμη αρωγή τους στο έργο μας και ευχόμαστε αυτή η πρωτοβουλία να βρει και άλλους μιμητές για το καλό των παιδιών που υποστηρίζουμε.

Με τιμή

Το Δ.Σ του ΒΕΝΙΑΜΙΝ

(0)

Η PAOK Action ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ΒΕΝΙΑΜΙΝ για δώρα προς τα υποστηριζόμενα παιδιά του, ανέλαβε τον ρόλο του Άι Βασίλη και μοίρασε δώρα στα παιδιά που υποστηρίζουμε. Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι πλημμυρισμένη από χαρά, αγάπη και δοτικότητα. Αυτό ακριβώς μας απέδειξαν και οι άνθρωποι του PAOK Action και τους ευχαριστούμε θερμά για τα χαμόγελα που σκόρπισαν στα πρόσωπα των παιδιών μας.

(0)

Ο Πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ  θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους της Alex Brass Factory για την πρωτοβουλία να βοηθήσoυν έμπρακτα τα παιδιά του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ και πιο συγκεκριμένα να προσφέρουν δωροεπιταγές super market αξίας 500€ με σκοπό την κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης των παιδιών που υποστηρίζουμε.

Η προσφορά αυτή είναι ανεκτίμητης αξίας ιδιαίτερα την παρούσα πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι, ενώ το παράδειγμα που δίνετε έχει ιδιαίτερο κοινωνικό μήνυμα προς όλο τον κόσμο.

Από την μεγάλη οικογένεια του ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Το ΔΣ το Προσωπικό αλλά και τα ωφελούμενα παιδιά και οι μητέρες τους, σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία και γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.

(0)

Τα φετινά Χριστούγεννα οι άνθρωποι της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας αποφάσισαν να βοηθήσουν το έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ με έναν μοναδικό τρόπο.

Παρασκεύασαν σπιτικά γλυκά, τα οποία στη συνέχεια τα διέθεσαν προς πώληση και τα έσοδα τα διέθεσαν για τις ανάγκες του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

Ο Πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ  θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όσους συμμετείχαν σε αυτήν την πρωτοβουλία και βοήθησαν έμπρακτα τα παιδιά του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

Η προσφορά αυτή είναι ανεκτίμητης αξίας ιδιαίτερα την παρούσα πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι, ενώ το παράδειγμα που δίνετε έχει ιδιαίτερο κοινωνικό μήνυμα προς όλο τον κόσμο.

Από την μεγάλη οικογένεια του ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Το ΔΣ το Προσωπικό αλλά και τα ωφελούμενα παιδιά και οι μητέρες τους, σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία και γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.

(0)

Ο Πρόεδρος, το διοικητικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ  θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την εταιρία Reemax για την πρωτοβουλία να βοηθήσει έμπρακτα τα παιδιά του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ προσφέροντας έναν μεγάλο αριθμό δώρων για τα Χριστούγεννα. 

Η προσφορά αυτή είναι ανεκτίμητης αξίας ιδιαίτερα την παρούσα πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι και το παράδειγμα που δίνουν έχει ιδιαίτερο κοινωνικό μήνυμα προς όλο τον κόσμο. 

Από την μεγάλη οικογένεια του ΒΕΝΙΑΜΙΝ  

Το ΔΣ το Προσωπικό αλλά και τα ωφελούμενα παιδιά και οι μητέρες τους,  ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία και γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα. 

Με εκτίμηση 

Εκ μέρους του ΔΣ του BENIAMIN 

Ο Πρόεδρος 

Αριστείδης Πετρίδης 

(0)

Όμορφη κίνηση να δίνεις ό,τι έχεις, ό,τι μπορείς. Έτσι και η αγαπητή μας φίλη η κα. Κορίνα η οποία είναι χειροτέχνησα έδωσε στον ΒΕΝΙΑΜΙΝ μερικές από τις δημιουργίες της με σκοπό την πώληση τους από το e-shop του ΒΕΝΙΑΜΙΝ για την ενίσχυση του έργου μας. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμα της και άλλοι άνθρωποι.

Ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε καλές γιορτές.

(0)

Οι ευχές των παιδιών μας αποτελούν το ισχυρότερο κίνητρο για όλους εμάς στον Σύλλογο Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε κοντά τους. Με αυτές τις ευχές βαδίζουμε σταθερά μπροστά εδώ και 26 χρόνια, φροντίζοντας κάθε μας ενέργεια να φέρνει ουσιαστική αλλαγή και να συμβάλλει σε μια καλύτερη καθημερινότητα για αυτά. 26 χρόνια ενώνουμε δυνάμεις με όλους εσάς, που καθημερινά στηρίζετε το έργο μας και μας βοηθάτε να χαρίσουμε χαμόγελα στα παιδιά και στις οικογένειές τους που το έχουν ανάγκη. Από την μεγάλη οικογένεια του ΒΕΝΙΑΜΙΝ σας ευχόμαστε καλές γιορτές Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη σε όλους.

(0)

Προς Δ.Σ της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού

            Υπόψιν Προέδρου κ. Βενιάμη,

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
αξιότιμα μέλη του Δ.Σ,

Με την παρούσα επιστολή,
Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ  θα ήθελαν να σας ευχαριστήσουν για την πρωτοβουλία να συνεχίσετε και το 1ο εξάμηνο του 2021 να βοηθάτε έμπρακτα τα παιδιά του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ και πιο συγκεκριμένα να καλύψετε με τα τρόφιμα που μας αποστέλλετε κάθε μήνα τις βασικές ανάγκες διαβίωσης των παιδιών που υποστηρίζουμε.

Η προσφορά σας όλα αυτά τα χρόνια που υποστηρίζετε τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ είναι ανεκτίμητης αξίας και ιδιαίτερα την παρούσα πολύ δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι, ενώ το παράδειγμα που δίνετε αυτή την περίοδο της πανδημίας, έχει ιδιαίτερο κοινωνικό μήνυμα προς όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Από την μεγάλη οικογένεια του ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Το Δ.Σ το Προσωπικό αλλά και τα ωφελούμενα παιδιά και οι μητέρες τους, σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία και γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του ΔΣ του BENIAMIN

Ο Πρόεδρος

Αριστείδης Πετρίδης

(0)