Σε μία εξαιρετική πρωτοβουλία – Φιλανθρωπική δράση, προέβησαν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας και ο Σύλλογος προστασίας παιδιών «Βενιαμίν» για τις Άγιες μέρες που έρχονται.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει τον καθιερωμένο παιδικό χριστουγεννιάτικο χορό και το ποσό που θα δαπανούσε για αυτόν να διατεθεί για την αγορά των αγαθών του Χριστουγεννιάτικου και Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού,  οικογενειών που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης  βρέθηκε στο περίπτερο του Βενιαμίν στον πεζόδρομο της Κατερίνης και μοίρασε τρόφιμα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι αρκετών οικογενειών.

Τα μέλη του Δ. Σ. που συμμετείχαν στη διανομή ήταν ο Κώστας Ξόμαλης (πρόεδρος), ο Αθ. Μακρής, ο Γ. Φόλιος, ο Γ. Ελεκίδης, η Ι. Λάμπρο,  Γ. Γκουνέλας και ο Δ. Γκόλτσιος.

Ο πρόεδρος του Βενιαμίν Άρης Πετρίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ένωσης Αστ. Υπαλλήλων Κωνσταντίνο Ξόμαλη για τη συμβολή  και την υποστήριξη στις δράσεις του Συλλόγου και του χάρισε μία αναμνηστική πλακέτα και την εικόνα του Χριστού.

Περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

(0)

Η ΠΑΓΩΝΑ, Ο 8ΧΡΟΝΟΣ ΤΑΣΟΣ ΚΑΙ Ο 2 ΧΡΟΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΣΠΙΤΙ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ

Μια μονογονεϊκή οικογένεια της Κατερίνης, η Παγώνα με τα 2 παιδάκια της, τον Τάσο 8 ετών και τον Δημήτρη-Γιάννη 2 ετών, μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, χάρη στην καθοριστική συμβολή του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ». Η άμεση ενεργοποίηση των ανθρώπων του συλλόγου και η συμβολή της τοπικής κοινωνίας, η οποία επέδειξε ανθρωπιά και αγάπη προς τον συνάνθρωπο, έδωσαν λύση στο πρόβλημα στέγασης που αντιμετώπιζε η οικογένεια.

Η μητέρα με τα δύο της παιδιά έμεναν κάτω από άθλιες συνθήκες στο πατρικό σπίτι της οικογένειας. Οι ανακοινώσεις του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» για συγκέντρωση χρημάτων και αποστολή βοήθειας βρήκαν ευρεία ανταπόκριση και σε σύντομο χρονικό διάστημα η οικογένεια ζει πλέον σε ανθρώπινες συνθήκες. Το αρχικό σχέδιο για επισκευή της πατρικής κατοικίας της οικογένειας δεν προχώρησε, καθώς το οίκημα βρισκόταν σε άθλια κατάσταση και δεν επιδεχόταν διορθώσεις. Έτσι, άμεσα η οικογένεια μεταφέρθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου βρήκε προσωρινή φιλοξενία ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες για να εγκατασταθούν σε νέο σπίτι, το οποίο βρέθηκε στο ενδιάμεσο και εξοπλίστηκε με όλα τα απαραίτητα, χάρη στους ανθρώπους του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» και στους πάνω από 170 υποστηρικτές της προσπάθειας. Η δημοσιοποίηση του θέματος από τον «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» ήταν καθοριστικής σημασίας και αποτέλεσε το έναυσμα για ενεργοποίηση των αντανακλαστικών ανθρωπιάς των Κατερινιωτών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://odelalis.gr/episkepsi-sto-neo-spiti-tis-pagonas-poy-zei-pleon-se-axioprepeis-synthikes-chari-stin-kathoristiki-symvoli-toy-syllogoy-prostasias-paidion-veniamin-binteo/

(0)

Το Δ.Σ του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχθεί χθες Τρίτη 12/10/2021  στα νέα γραφεία  του (Αυγουστίνου 9, Κατερίνη) κλιμάκιο του τοπικού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού στο οποίο προΐσταται ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος.

Στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε, το Περιφερειακό τμήμα Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δια μέσου του  Μητροπολίτη κ κ Γεωργίου προσέφερε ΔΩΡΕΑ 740 ζευγών παιδικών υποδημάτων για την κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενων παιδιών του συλλόγου.

 Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ κ. Πετρίδης Αριστείδης ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη κ κ Γεώργιο όσο και το κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού το οποίο αποτελούνταν από τον κ. Παγούρα Ανδρέα και τις εθελόντριες του τομέα Νοσηλευτικής κυρίες Ηλιάδου Νικολέτα και Τσίπη Ιωάννα, για τη δωρεά των 740 ζευγαριών παιδικών παπουτσιών και ακολούθησε σύντομη ενημέρωση για τις δράσεις, το έργο αλλά και τις τρέχουσες ανάγκες του Συλλόγου.


Με την κίνησή τους αυτή,  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ κ Γεώργιος όσο και τα λοιπά μέλη του Ερυθρού Σταυρού επέδειξαν το ενδιαφέρον, την κοινωνική ευαισθησία και την έμπρακτη διάθεσή τους για προσφορά και βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

(0)

Στα 27 χρόνια λειτουργίας του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, ο Σύλλογος δια των διοικούντων, των μελών, του προσωπικού, των εθελοντών και πάνω από όλα των υποστηρικτών του, κατέβαλε και καταβάλει όλες τις δυνατές ενέργειες για την παροχή της βέλτιστης δυνατής κοινωνικής φροντίδας στα παιδιά που υποστηρίζει.

Προχθές, αναρτήθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης (τεύχος Β, αριθμός 4584 / 10-05-2021) η Ειδική πιστοποίηση (η δεύτερη μετά από το 2012)  του ΒΕΝΙΑΜΙΝ ως Μη Κερδοσκοπικού φορέα Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιών (Μπορείτε να κατεβάσετε το Φ.Ε.Κ κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο).

Είμαστε περήφανοι που το κράτος αναγνωρίζει και με αυτό τον τρόπο,  το υψηλό επίπεδο λειτουργίας του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η πιστοποίηση μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερο ζήλο στο πολύτιμο έργο της υποστήριξης παιδιών σε ανάγκη και ταυτόχρονα αποτελεί ένα εχέγγυο της διαφανούς και αποτελεσματικής λειτουργίας του Συλλόγου.

Σας ευχαριστούμε όλους που συμβάλετε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην πραγμάτωση αυτού του έργου.

Για το Δ.Σ του ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Ο Πρόεδρος

Αριστείδης Πετρίδης

(0)

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ πιστός στο καθιερωμένο ραντεβού αλληλεγγύης, στηρίζει και φέτος την εθελοντική αιμοδοσία του Ποντιακού Συλλόγου “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ” που θα λάβει χώρα την Κυριακή 26/9 και ώρες 09:00-13:00 στην πολιτιστική στέγη της “ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ”. Θα χαρούμε πολύ να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και να σας υποδεχθούμε όλους, παλιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες (εσείς, συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, γείτονες κτλ). Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ αποτελεί μια πράξη ανεκτίμητης αξίας που δίνει ελπίδα και πάνω απ’ όλα ποιότητα ζωής σε χιλιάδες ανθρώπους. Με μια μόνο μονάδα αίματος σας, δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσετε να σωθεί η ζωή μέχρι και 3 ατόμων.Μέσω της αιμοδοσίας αναπτύσσετε σχέσεις δέσμευσης και σύνδεσης με τους συνανθρώπους σας. Το αίμα δεν παράγεται, ούτε αντικαθίσταται από φάρμακα. Το αίμα χαρίζεται.
Εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Άρης Πετρίδης
#benjamin#benjaminorphans#teambenjamin#supportchildren#welovechildren#veniamin

(0)

Η διοίκηση της ΠΑΕ Πιερικός και ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, φρόντισαν ώστε για μια φορά ακόμη, να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο ο ιστορικός σύλλογος της Πιερίας.

Tο απόγευμα της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, ο Πρόεδρος του Πιερικού Σταύρος Νατσιάβας παρέδωσε χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ στον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν» Άρη Πετρίδη και στην Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Συλλόγου Απατσίδου Νικολέτα, προκειμένου να ενισχύσει το σπουδαίο έργο τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Βενιαμίν» Άρης Πετρίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο στον Πρόεδρο του Πιερικού όσο και στο Δήμαρχο Κατερίνης για την αμέριστη και συνεχή στήριξη τους.

(0)

Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ διοργανώνει φιλανθρωπικό  Bazaar σχολικών ειδών και πολλών ακόμα όμορφων προϊόντων στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη.

Αν ψάχνετε σχολικά είδη για τα παιδιά σας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς στο bazaar μας θα βρείτε από τετράδια (κλασικά, σπιράλ κτλ), χρηστικά μολύβια, στυλό μέχρι υπογραμμιστές καθώς και πολλά ακόμα είδη σε ποικίλα σχέδια και χρώματα   που θα  καλύψουν τις διαφορετικές ανάγκες σας, όλα σε πολύ προσιτές τιμές!

Τα νέα σχολικά είδη είναι πλέον διαθέσιμα και στο e-shop του ΒΕΝΙΑΜΙΝ στην διεύθυνση  Veniamin.gr. Μπορείτε και εσείς  με τις αγορές σας να στηρίξετε το έργο του ΒΕΝΙΑΜΙΝ.

Όλα τα έσοδα από το bazaar θα διατεθούν αποκλειστικά για την κάλυψη βασικών διατροφικών αναγκών των ωφελούμενων παιδιών του Συλλόγου.

Σας περιμένουμε όλους και όλες!

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Δευτέρα 6/9 έως και την Παρασκευή 17/9

Ωράριο λειτουργίας: 09:00 -21:00

Πλατεία Ελευθερίας – Κατερίνη

(0)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή για τα παιδιά του Συλλόγου μας το Σάββατο 28/08/21.

Τα παιχνίδια, οι μουσικές και τα γέλια γέμισαν το Αθλητικό κέντρο παιδότοπος FC Playzone που μας φιλοξένησε.

Κατά την διάρκεια της γιορτής οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να νιώσουν στιγμές χαράς αλλά και να απολαύσουν διάφορες λιχουδιές, καθώς και να δεχθούν δώρα που ο σύλλογος είχε ετοιμάσει για αυτούς.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Κατερίνης κύριος Κώστας Κουκοδήμος και η σύζυγός του κυρία Λιάνα Μακρίδου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τις φίλες και τους φίλους που παρευρέθηκαν στην «καλοκαιρινή γιορτή των παιδιών».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους εθελοντές μας Καραπαναγιωτίδου Δέσποινα, Τασχουνίδου Μαρία, Ευαγγέλου Κώστα και Ζιάκου Ραφαηλία που ανέλαβαν τον στολισμό του χώρου της γιορτής και μοίρασαν τα εδέσματα στους μικρούς μας φίλους.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση και την παρουσία όλων σας.


(0)

Χαρτογράφηση και Αξιολόγηση των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων στην Ελλάδα

Tο καινοτόμο και φιλόδοξο έργο “ΘΑΛΗΣ Αξιολόγηση Ελληνικών Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)” έχει ως στόχο κατά κύριο λόγο τη μελέτη του οικοσυστήματος των ΜΚΟ στην Ελλάδα και -σε πιο πρακτικό επίπεδο- την καταγραφή (mapping) και αξιολόγησή (evaluation) τους.

Κατά την πρώτη φάση της Αξιολόγησης, 107 οργανώσεις ολοκλήρωσαν τις σχετικές διαδικασίες συμπληρώνοντας τα ερωτηματολόγια και αναρτώντας όλα τα αναγκαία στοιχεία/έγγραφα. Επίσης 225 οργανώσεις μεταξύ αυτών και ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ έλαβαν ύστερα από αίτησή τους στοιχεία εγγραφής στο ηλεκτρονικό σύστημα δηλώνοντας την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης (11/2019-04/2020).

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και από τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση HIGGS υπό την εποπτεία Eπιστημονικής Επιτροπής απαρτιζόμενης από καθηγητές τριών πανεπιστημίων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την αξιολόγηση που έλαβε ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ λαμβάνοντας 4 αστέρια στην κοινωνική πρόνοια και ένταξη.  

https://www.greekngosnavigator.org/syllogos-prostasias-paidion-veniamin

(0)

Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ έχει θέσει ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες την ενεργοποίηση και την στήριξη Δικτύου Εθελοντών προς υποβοήθηση δράσεων που θα συνδράμουν στην καλυτέρευση των συνθηκών της καθημερινότητας αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η τράπεζα τροφίμων του συλλόγου συνεχίζει να λειτουργεί εξαιρετικά και με τη συμβολή και την προσφορά αυτών που έχουν τη δυνατότητα, θα μπορέσει να αποδείξει την πραγματική αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τίποτε από αυτά όμως δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τους εθελοντές μας, τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, τον κάθε συμπολίτη που συνεχώς προσφέρει ρουχισμό και τρόφιμα, αλλά και όσους εντάχθηκαν στο Δίκτυο Εθελοντών υποστηρίζοντάς μας με την εργασία τους.

Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, οφείλουμε να εκφράσουμε ένα δημόσιο ευχαριστώ για το έργο που προσφέρουν απέναντι στον συνάνθρωπο και να προσκαλέσουμε να ακολουθήσει το λαμπρό τους παράδειγμα όποιος άλλος ακόμη μπορεί.

Με εκτίμηση για το ΔΣ του ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Ο πρόεδρος
Πετρίδης Αριστείδης.

(0)