ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Σε εξέλιξη το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Μια ακόμη σημαντική δραστηριότητα για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η έναρξη του κατασκηνωτικού μας προγράμματος και η συμμετοχή των παιδιών που υποστηρίζει ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ σε αυτό. 

Βασικό μας μέλημα είναι η κάλυψη των καλοκαιρινών διακοπών των παιδιών,  ώστε αυτά να μπορέσουν να ξεκουραστούν, να παίξουν αλλά και να ψυχαγωγηθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Να μάθουν να λειτουργούν σε  ομάδες, αναπτύσσοντας έτσι το αίσθημα και τη σημασία της ομαδικότητας καθώς και τον υγιή συναγωνισμό και την ευγενή άμιλλα.

(0)

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του σωματείου Παιδική Χαρά για την επίτευξη της συνεργασίας μας με την Social Plate.

Μία σημαντική πρωτοβουλία που εξασφαλίζει την συνεχή παροχή φρούτων και λαχανικών προς τις ωφελούμενες οικογένειες που υποστηρίζουμε.

Τέτοιες πρωτοβουλίες στηρίζουν έμπρακτα την κοινωνική δράση του συλλόγου μας που αφορά την προσφορά υπηρεσιών και αγαθών σε παιδιά καθώς και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ευελπιστούμε ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση και ενδυνάμωση μελλοντικών από κοινού δράσεων.

Με εκτίμηση Εκ μέρους του ΔΣ του BENIAMIN

Ο Πρόεδρος

Αριστείδης Πετρίδης

#βενιαμιν #veniamin #benjamin #benjaminorphans

(0)

Μια αξιέπαινη βοήθεια για τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ ήρθε από μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα γονείς παιδιών από το ελληνικό τμήμα του νηπιαγωγείου του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελλών (https://www.eeb3.eu/en/universe/the-school/ ) μάζεψαν ένα ποσό και το κατέθεσαν στον Σύλλογο.

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ  θα ήθελαν να τους ευχαριστήσουν για την πρωτοβουλία να βοηθήσουν έμπρακτα τα παιδιά του Συλλόγου και πιο συγκεκριμένα να καλύψουν με τη δωρεά τους, βασικές ανάγκες διαβίωσης των παιδιών που υποστηρίζουμε.
Αυτή η  “Πράξη Αγάπης” που έκαναν οι γονείς ήταν αφενός πολύ ουσιαστική, αφετέρου ενθαρρυντική ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αγάπης και αλληλεγγύης ιδίως στην εποχή που ζούμε.Από την μεγάλη οικογένεια του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, το Δ.Σ το προσωπικό αλλά και τα ωφελούμενα παιδιά και οι μητέρες τους, τους ευχαριστούμε όλους και όλες και ευχόμαστε καλή συνέχεια και υγεία.

Για το Δ.Σ του ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Ο Πρόεδρος
Αριστείδης Πετρίδης

(0)

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για την διοργάνωση της φιλανθρωπικής εκδήλωσης στην Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης:

• Τον Δήμο Κατερίνης και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο κ. Κυριακίδη για την παραχώρηση αδείας για κατάληψη χώρου στην Πλ. Ελευθερίας

• Την Olympus Nektar για την ευγενική της χορηγία και συμμετοχή στην εκδήλωση

• Τις επιχειρήσεις Nice Ice και Aloha Bar για την ευγενική δωρεά προϊόντων για την κάλυψη αναγκών της εκδήλωσης

• Τους εθελοντές του ΒΕΝΙΑΜΙΝ για την οργάνωση της εκδήλωσης.

• Όλους τους συμμετέχοντες -υποστηρικτές που βοήθησαν έμπρακτα τον σύλλογο και το έργο του.

Από την μεγάλη οικογένεια του ΒΕΝΙΑΜΙΝ το Δ.Σ, το προσωπικό αλλά και τα ωφελούμενα παιδιά και τις μητέρες τους, ένα μεγάλο ευχαριστώ.

(0)

Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. ,το προσωπικό και οι εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ σας εύχονται όλοψυχα Καλή Ανάσταση με υγεία, αγάπη, δύναμη και υπομονή!

Μακάρι η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει γαλήνη στις καρδιές όλων μας και να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε το πραγματικό νόημα της ζωής, που δεν είναι άλλο από την αγάπη και την δοτικότητα για τους συνανθρώπους μας!

#veniamin #benjamin #benjaminorphans #supportchildren #easter

(0)

Βοήθησέ μας να βοηθήσουμε! Στήριξε και εσύ τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ! Χάρισε ένα καλύτερο Πάσχα στις μητέρες και τα παιδιά που έχουν μεγάλη ανάγκη!

Για κανέναν από εμάς δεν είναι εύκολη η περίοδος αυτή. Όμως για κάποιους ανθρώπους είναι ακόμη δυσκολότερη. Οι μόνες άνεργες μητέρες και τα παιδιά τους είναι μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες ανθρώπων και συχνά δεν καταφέρνουν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Για αυτές τις μητέρες και τα παιδιά αγωνίζεται ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ, στηρίζοντάς τες έμπρακτα κάθε μήνα με χρήματα και τρόφιμα, μέσω της τράπεζας τροφίμων του. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να διανέμουμε σωστά και με υπευθυνότητα αυτά που οι συμπολίτες μας προσφέρουν, εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Για αυτό και το Πάσχα του 2021 σε θέλουμε κοντά μας! Χρειαζόμαστε τη στήριξή σου, μικρή ή μεγάλη! Βοήθησέ μας να βοηθήσουμε! Δώσε μας τη δύναμη να προσφέρουμε σε εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά ένα ζεστό, ανθρώπινο Πασχαλινό τραπέζι! 

Πώς μπορείς να βοηθήσεις:

• Δίνοντάς μας τρόφιμα και άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Για μικρές ποσότητες, μπορείς να έρθεις από τα γραφεία μας, Αυγουστίνου 09 στην Κατερίνη . Για μεγάλες ποσότητες, κάλεσε μας για να έρθουμε να τα πάρουμε εμείς!

• Στέλνοντάς μας χρήματα, στους αριθμούς λογαριασμών:

• Αφήνοντας χρήματα στα κουτιά που υπάρχουν σε διάφορα καταστήματα της Κατερίνης

• Ή απλά παίρνοντάς μας ένα τηλέφωνο στο 2351024050 και λέγοντας μας πώς μπορείς να βοηθήσεις. Θα βρούμε εμείς τη λύση για τα υπόλοιπα!

Και αυτό το Πάσχα σε χρειαζόμαστε κοντά μας. Ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Βοήθησέ μας να κάνουμε ευτυχισμένες τις μητέρες και τα παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη.

Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Η σελίδα μας: www.benjaminorphans.com

Το eshop μας: www.veniamin.gr

(0)

Πραγματοποιούμε με ασφάλεια και φέτος τις αγορές των Πασχαλινών μας λαμπάδων! Επισκεφθείτε το eshop του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, περιηγηθείτε στα σχέδια των Λαμπάδων που ετοιμάσαμε για εσάς, κάνετε την επιλογή σας και εμείς θα φροντίσουμε για την παράδοση των προϊόντων που επιθυμείτε στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μένουμε ασφαλείς, παραμένουμε νονοί!

(0)

Η Γυναίκα είναι πλάσμα πολυσύνθετο, ανθεκτικό, έξυπνο, δυναμικό, στοργικό και άλλα πολλά ακόμα.

Γιορτάζει καθημερινά. Γιορτάζει τη ζωή γιατί είναι η ίδια η ζωή.

Αγωνίζεται, προσφέρει, δημιουργεί, ελπίζει, πονά, γεννά, αγαπά!

Αξίζει σεβασμό, αγάπη και υποστήριξη.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες!

(0)

Τα παιδιά μπορεί να προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα.
Υπολογίζεται ότι, στον κόσμο, κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο. Ωστόσο, σήμερα μόνο το 20% των παιδιών ανά τον κόσμο μπορούν να επωφεληθούν από την προηγμένη ιατρική φροντίδα λόγω των ιατρικών εξόδων.
Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.


Η Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά υπάρχει έτσι ώστε οι γονείς αυτών των παιδιών να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται για να πάρουν σωστές αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία του παιδιού τους.
Η θεραπεία και η φροντίδα ενός παιδιού με καρκίνο πρέπει να περιλαμβάνει εκτός από χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες, φάρμακα και άλλα, ψυχοκοινωνική στήριξη για το παιδί και όλη την οικογένεια.
Δυστυχώς ο καρκίνος υπάρχει…Δυστυχώς προσβάλει και τα παιδιά…Γι’ αυτό πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως…τα παιδιά με καρκίνο ανεξάρτητα από την οικονομική ή κοινωνική τους τάξη, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, αξίζουν να έχουν πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία και ιατρική περίθαλψη.


Οι κυριότερες μορφές παιδικού καρκίνου είναι:
– λευχαιμίες (οξεία λεμφοβλαστική, οξεία μυελοβλαστική)
– οι όγκοι του κεντρικού νευρικού συστήματος (κυρίως εγκεφαλικοί όγκοι όπως: αστροκύτωμα, γλοίωμα, μυελοβλάστωμα, επενδύμωματα
– τα λεμφώματα (κακοήθεις όγκοι λεμφαδένων ή άλλων οργάνων)
– οι όγκοι του αμφιβληστροειδούς (ρετινοβλάστωμα)
– τα σαρκώματα μαλακών μορίων (ραβδομυοσάρκωμα) και των οστών (οστεοσάρκωμα, σάρκωμα Ewing)
– οι όγκοι νεφρών (νεφροβλάστωμα) και επινεφριδίων (νευροβλάστωμα)
– οι όγκοι ήπατος (ηπατοβλάστωμα), κ.α.
Οι κακοήθεις όγκοι ενήλικου τύπου όπως ο καρκίνος του μαστού, του πνεύμονα, του προστάτη, κλπ είναι πάρα πολύ σπάνιο να παρατηρηθούν στην παιδική ηλικία.

Ας σταθούμε όλοι μας δίπλα σε αυτά τα παιδιά, δίπλα σε αυτούς τους μικρούς αλλά συνάμα τόσο μεγάλους μαχητές της ζωής. Αλλά μην ξεχνάμε ποτέ τους γονείς, τους κηδεμόνες, τα αδέρφια αυτών των μαχητών οι οποίοι πολεμούν πλάι στα παιδιά αυτά , το αόρατο κακό…τον παιδικό καρκίνο.


Πρόληψη – Διάγνωση – Θεραπεία

Γνώση – Δύναμη – Ελπίδα

(0)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, έχοντας μπει όλοι μας στον σύγχρονο τρόπο ζωής όπως τον ονομάζουμε, αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη χρήση του διαδικτύου πραγματοποιείται καθημερινά είτε από ενήλικους είτε από ανήλικους χρήστες. Σαφώς και είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για όλους και μας διευκολύνει στην καθημερινότητα ειδικά τον τελευταίο χρόνο που είναι το κύριο μέσον ώστε να βρεθούμε κοντά σε αγαπημένα μας πρόσωπα τα οποία λόγο της πανδημίας δεν μπορούμε να δούμε δια ζώσης, να εργαστούμε ακόμα και να μορφωθούμε με τον τρόπο της τηλεκπαίδευσης. Προσπαθήστε όμως να μειώσετε πρώτα εσείς οι ίδιοι το χρόνο που περνάτε διαδικτυακά και έπειτα αφιερώστε το χρόνο σας στα παιδιά σας βοηθώντας τα έτσι να παραμείνουν μακριά από οθόνες, λάθος επιρροές και εξαρτήσεις. Γνωρίζουμε όλοι μας πόσο εύκολο είναι ένα παιδί, ένας έφηβος να πέσει θύμα παραβίασης των προσωπικών του δεδομένων, σε ένα περιβάλλον που όλοι μπορούν να δράσουν σε καθεστώς απόλυτης ανωνυμίας και να προσεγγίσουν κάθε ανήλικο θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του. Σημαντικό επίσης είναι να θυμόμαστε πως η αυξημένη χρήση των social media προκαλεί κατάθλιψη και αυξάνει το αίσθημα της μοναξιάς. Για όλα τα παραπάνω καταλαβαίνετε πως είναι επιτακτική ανάγκη να βρισκόμαστε δίπλα στους ανήλικους χρήστες του διαδικτύου συμβουλεύοντας τους για τους κινδύνους που κρύβει αυτό.

Δεν Απαγορεύω…Συμβουλεύω, Κατανοώ, Αγαπώ, Νοιάζομαι!

(0)